Tipy pro ekologické zemědělství

Pořídil jsem si knihu o ekologickém zemědělství s tím, že když si budu pěstovat vlastní potraviny, pomůže mi to. Měl jsem pocit, že využiji část svého stále hojnějšího volného času, ušetřím nějaké peníze za potraviny a možná nejlépe ze všeho začnu jíst zdravější stravu. Opět by mi to dodalo pocit hrdosti. Mít něco na práci udržuje zdravou mysl a neklesá nálada.

Vlastně jsem ekologické zemědělství konzumoval už delší dobu, ale nikdy jsem o tom moc nepřemýšlel. Myslím, že v některých ohledech to nedělám dodnes. Dělal jsem to v tak malém měřítku, že jsem netušil, jak obrovským odvětvím se ekologické zemědělství ve skutečnosti stalo. Velké korporátní zemědělské zájmy musí hledat způsoby, jak pěstovat obrovská pole stejných plodin, a mohou si dovolit drahá opatření na ochranu proti škůdcům, aniž by používaly nepřirozené pesticidy. Já jsem byl v tomto ohledu opět trochu jiný, protože jsem neměl odborné znalosti ani prostředky na boj s malými škůdci, takže jsem musel chytračit, aby mé ekologické zemědělství nebylo ohroženo.

Zápas se slimáky

Jako první jsem se musel vypořádat se slimáky. Uvědomili jste si, že na zbavení se slimáků skvěle funguje sůl? Samotná tekutina je přitahuje, ale pak se v ní paradoxně utopí. Co si možná neuvědomíte, dokud nevyzkoušíte ekologické zemědělství, je, že slimáků je vždycky víc, aby vám zpustošili úrodu. Nevěřili byste, jak velkou osinou v zadku tito malí chlapíci jsou. Ale zjistil jsem, že ani oni nejsou to nejhorší.

Králíčci – hrozba pro zemědělský podnik

Malí králíčci aneb obrovská hrozba pro můj ekologický zemědělský podnik. Na rozdíl od mých sousedů, jsem svůj trávník nikdy nestříkal, takže mi na dvorku vždycky žila rodinka roztomilých králíčků. Jsou však dvě věci, kterými jsou králíčci známí, a ta méně známá je stejně působivá. Nevěřili byste, jaký mají tito malí kluci a holky nenasytný apetit. Co se týče mrkve, není to výmysl, opravdu ji milují. Ekologické zemědělství je báječné, ale raději se připravte vyhrnout si rukávy a dát si tu práci.