Zahrada s malým rozpočtem

Zvažte, jaký typ půdy a kolik slunečního světla má váš dvůr. Vyberte si odrůdy, kterým se bude dařit na vámi vybraném místě. Pokud jste v zahradničení nováčkem, začněte s malým prostorem a snažte se najít rostliny, které se snadno udržují, jako jsou kosatce, azalky.

Více peněz za vaše peníze

Cibuloviny jsou ekonomickým způsobem, jak si zajistit květiny na zahradě po mnoho let. Nakupujte ve velkém za snížené ceny. Při navrhování zahrady zvažte barvu a výšku. Zahrňte směs časně a pozdě kvetoucích rostlin. Vyzkoušejte narcisy, jonkuly nebo tulipány.

Méně je více

Nebojte se rostliny trochu rozprostřít nebo hledejte rostliny, které se budou rozšiřovat spíše horizontálně než vertikálně. Pokud máte málo peněz, kupte si semena. Dají sice více práce, ale jsou mnohem levnější a je uspokojující sledovat, jak rostou a kvetou.

Podělte se o bohatství

Používejte statné rostliny, které se věkem zahušťují a dají se dělit. Vyzkoušejte hostitelky, kandytúfy a momy. Z existujících rostlin odebírejte kořenové řízky a vytvářejte nové. Dobře se osvědčují kočičí vrby a růže. Trvalky, jako jsou denní lilie, se po odkvětu samy vysadí.

Zelená se

Místo hnojiv a krmiv pro rostliny používejte kompost. Vyrobte si ho ze zahradního odpadu z listí, posekané trávy nebo odřezků rostlin. Zužitkujte organické zbytky z kuchyně a přidejte je do kompostu. Ušetříte peníze a zároveň pomůžete životnímu prostředí.