Proč je teakový nábytek na terasu dobrou investicí

Ve skutečnosti je důležité zvolit nábytek s určitou vizuální váhou, pokud je to vše, co na terasu umisťujete. Možná budete chtít začít sadou stolu a židlí, abyste byli připraveni na improvizovanou party a měli místo, kde si o samotě vychutnat ranní kávu. Kulaté nebo čtvercové, stoly z teakového dřeva se skleněnou nebo mramorovou deskou, rozkládací nebo skládací, jsou k dispozici v různých stylech a velikostech. V doprovodu teakových židlí s područkami nebo bez nich a někdy i lavic tyto soupravy ozdobí vaši terasu trvalým luxusem.

Při investování do terasového nábytku z teakového dřeva je klíčové získat něco, co opravdu vynikne a dlouhodobě vydrží. Prvním krokem je získat trochu informací o teakovém dřevu. Teakové dřevo pochází z Barmy, Indonésie a Filipín, které jsou světovými lídry v dodávkách teakového dřeva. Je to nejlepší druh dřeva pro venkovní nábytek, které je odolné a zvládne vše, co na něj příroda hodí. Vzhledem k ochraně životního prostředí existují kvóty pro kácení týkových stromů, což omezuje zdroje teakového dřeva a zvyšuje jeho cenu. Nicméně, pokud se správně staráte o svůj teakový nábytek, vydrží 20 až 25 let a možná i déle, což z něj dělá dobrou investici.

Existuje mnoho druhů teakového terasového nábytku, které vyhovují různým prostorům:

1. Sada stolu a židlí: Začněte sadou stolu a židlí, která poskytne místo pro pohodlné posezení a příležitostné oslavy.

2. Teakový slunečník: Doplněním vašeho stolu teakovým slunečníkem získáte příjemný stín a ochranu před sluncem.

3. Hluboké sezení: Pokud toužíte po maximálním komfortu, zkuste hluboké sezení teakového nábytku. Usadit se do jedné z těchto židlí s chladným nápojem v horké letní noci je prostě nebesky.

Nechte svou terasu ožít teakovým dřevem a vychutnávejte si jeho trvanlivost a krásu po dlouhá léta. Nezáleží na velikosti vaší terasy, vždy najdete vhodný kus nábytku z teakového dřeva, který ji zkrášlí. Ať už jde o jednoduchou sadu nebo rozsáhlou kolekci, investice do teakového nábytku je vždy správnou volbou.

Údržba teakového terasového nábytku

Teakový terasový nábytek vyžaduje pravidelnou údržbu, aby zůstal v optimálním stavu. Jednou za rok je důležité provést ochranný nátěr teakovým olejem nebo jiným vhodným prostředkem, který pomůže obnovit původní barvu dřeva a prodloužit jeho životnost. Údržba je snadná a dobře investovaný čas a úsilí se vám vyplatí v podobě dlouhodobě krásného a funkčního terasového nábytku.

Při výběru terasového nábytku z teakového dřeva, který bude vydržet dlouhá léta, a při správné údržbě si můžete být jisti, že vaše investice je dobře vynaložená. Teakový nábytek vám poskytne nejen stylový a pohodlný prostor na vaší terase, ale také trvalou radost z venkovního posezení.