Stavba terasy – 6 věcí, které je třeba zvážit, než začnete

Mnoho lidí předpokládá, že terasa by měla přiléhat k zadní části domu, ale samostatná terasa, umístění pro hosty třeba uprostřed trávníku nebo zastrčená mezi květinovými záhony má výraznou výhodu celodenního slunce. Pokud je zadní část vašeho domu během odpoledne ve stínu, měli byste zvážit samostatnou terasu, zejména pokud vás sluneční svit láká.

Velikost

V tuto chvíli může být vaší představou vytvoření malé terasy, na kterou se můžete uchýlit z interiéru. Pokud však existuje možnost, že někdy v budoucnu dáte svůj dům na trh, měli byste vybudovat tak velkou terasu, jak vám to dovolí prostor a rozpočet. Lidé žijí déle než kdykoli předtím a vzhledem k tomu, že mají k dispozici mnohem více volného času, míříme právě na zahradu. Terasa je nyní venkovním obývacím pokojem s kuchyňskými spotřebiči, pohodlným posezením, možná i vestavěným barem nebo dokonce venkovním krbem. Velká, dobře navržená terasa dodá vašemu domu další žádanost, až půjde na trh.

Styl

Vaše terasa chce ladit s vaším domem i zahradou. Modrá dlažba může vypadat skvěle u bíle omývané vily ve Středomoří, ale bude to u vás doma? Zvolte barvu, která ladí s barvou vašeho domu. Pokud je vaše zahrada formální s rovnými okraji, zvolte dlažbu. Pokud má vaše zahrada nahodilý ráz, zvažte přírodní kámen nebo bláznivou dlažbu.

Design

V případě, že se jedná o dlažbu, která se nachází na pozemku, kde je umístěna, můžete ji použít i v případě, že se jedná o dlažbu, která se nachází na pozemku. I když si necháváte terasu postavit stavitelem, měli byste mu být schopni sdělit, co požadujete, pomocí náčrtů nebo ještě lépe pomocí výkresu v měřítku. Pokud se chystáte stavět terasu sami, vyhněte se obloukům. Snažte se, aby konečná velikost odpovídala velikosti vámi zvolené dlažby, aby bylo nutné provádět co nejméně řezů.

Plánujte dopředu

Výborným nápadem je nakoupit veškerý nábytek na terasu ještě před zahájením stavby, ale až POTÉ, co si vyberete styl. Rozmístěte nábytek tam, kde si představujete, že bude stát, až bude terasa postavena. Tímto postupem se ujistíte, že jste navrhli terasu s dostatečným prostorem pro vaše potřeby.

Dokončovací úpravy

Doby skládacích lehátek jsou pryč. Nábytek na terasu se v posledních letech díky poptávce vyvíjí mílovými kroky. Je pohodlný, odolný a módní. Vyberte si barvu, která se hodí k vámi zvolené dlažbě. Jako ústřední bod můžete zvážit venkovní krb nebo chiminu. Vodní prvek vnese na terasu klid a dodává se ve všech tvarech, provedeních a velikostech. Jednou z dalších věcí, kterou bych doporučil, je ohřívač na terasu pro případ, že je večírek v plném proudu, ale slunce rychle zapadá.