Nápady na terénní úpravy pro váš domek

Můžete vyzkoušet okrasnou zeleninu, jako je duhový mangold, nebo hezkou bylinku, jako je kadeřavá petržel. Pokud jste typ člověka, který má rád jednoduchost, bude se vám líbit úprava krajiny v bungalovu. Bungalovové terénní úpravy mohou být tak jednoduché, jak si přejete. Koneckonců to, co chcete, je, aby váš bungalov vypadal uklizeně!

O terénních úpravách bungalovů

První věc, kterou musíte zvážit, je rozměr vašeho dvora. Tam, kde máte nejvíce místa, byste měli začít s terénními úpravami bungalovu. Pokud máte více místa v přední části domu, zvažte použití květin.

Možná dáváte přednost rozkvetlým keřům před skutečnými květinami, ale skutečnost je taková, že vzhledem k tomu, že váš bungalov je malý, nechcete, aby keře příliš vyrostly, a tím se staly problémem pro údržbu. Proto je nejlepší zachovat jednoduchost květin.

Při úpravě terénu v bungalovu můžete použít buď rostliny v květináčích, nebo můžete květiny zasadit do země. Ať už se rozhodnete jakkoli, dbejte na to, abyste to nepřehnali. Máte-li například před domem chodník, zasaďte květiny po obou stranách chodníku jako ohraničení. Pokud se rozhodnete pro květiny v květináčích, umístěte po jednom květináči na obě strany vchodu do domu.

Pokud jde o terénní úpravy dvorku bungalovu, zvažte možnost mít malou zahrádku. Zahrada může být jakákoli, kterou si přejete. Pokud máte obzvlášť malý dvorek, nezoufejte, protože zahrada může mít jakoukoli velikost!

Použití různých rostlin

Použijte letničky: alyssum, browalia, calendulas, chrpy (Centaurea), larkspur, nasturtiums, nicotiana, petúnie, sladký hrášek. Do nádob a závěsných košů: miniaturní jitrocel, nasturcie, petúnie celolistá.

Ostatní trvalky: astry, balonkvět (Platycodon), zvonky (Campanula), krvácející srdce, včelí balzám, chryzantémy, coreopsis, narcisy, denivky, delfínie, kosatce, babočky, jehnědy, levandule, lupina, floxy, prvosenky, šalvěj.

Péče o trávník

Až přijde čas posekat trávu, nezapomeňte použít malou sekačku. S většími sekačkami se totiž hůře manévruje po menších dvorech. Pokud máte obzvláště malý dvorek, zvažte pořízení ruční sekačky, což je sekačka, která nepotřebuje plyn a místo toho ji musíte k sekání trávy tlačit. Nejsou drahé a poskytují dobrý pohyb.

Další informace o úpravě terénu v bungalovech získáte v místním zahradním centru, kde vám poradí. Nebo můžete hledat na internetu, protože existuje řada webových stránek, které mají s tímto tématem co do činění. Při správném průzkumu určitě najdete ty správné nápady na terénní úpravy bungalovů!

Celkově pamatujte na to, že dům a zahrada by měly být „z jednoho kusu“, přičemž barvy a stavební materiály by měly tvořit harmonický celek.