Zahradničení v nádobách na balkonech

Nezáleží na tom, jestli žijete na venkově nebo ve městě. Můžete si najít místo, kde budete pěstovat kontejnerovou zahrádku, i kdyby to měla být jen malá zahrádka. Pokud přece jen žijete ve městě, místo toho, abyste balkon využívali k uskladnění kol nebo grilu, vytvořte si pomocí kontejnerového zahradničení a dodržováním několika tipů nádherné, relaxační venkovní útočiště. Vyberte si nádoby, které jsou barevné, ale nebudou odvádět pozornost od rostlin, které plánujete použít. Používejte nádoby různých tvarů a velikostí. Pečlivě vybírejte rostliny tak, aby se vzájemně doplňovaly a dobře zapadly na místo určené pro kontejnerovou zahradu.

Zahradničení na velmi dlouhých nebo úzkých balkonech

Při zahradničení na velmi dlouhých nebo úzkých balkonech použijte keře, různě vysoké stromy a rostliny na koncích a v rozích, které dodají zajímavost a zaoblí pevné linie. Vytvořte zajímavé body seskupením jasných barev a zajímavých tvarů. Dalšími tipy pro zahradničení v nádobách je opakování seskupení rostlin nebo rostlin v celé ploše balkonu a používání barevných květin pouze jako akcentů. Předveďte své velké rostliny, keře a stromy pomocí zajímavých tvarů a jasných, krásných barev. Při zahradničení na balkoně zvažte, jak vaše zahrada vypadá zevnitř domu. Pořiďte si stromy a keře, které kvetou nejen na jaře, ale mají i nádherné podzimní barvy. V chladném podnebí přesuňte zahradu v nádobách dovnitř nebo nádoby vyložte stavební pěnou a zasaďte do nich rostliny.

Další tipy pro zahradničení na balkoně

Zde je několik dalších dobrých tipů pro zahradničení na balkoně. Pokud jde o výšku, ibišek kvete celé léto a dorůstá do výšky tří až čtyř metrů. Zakrslý smrk albertský bílý má krásné šedozelené husté jehlice, které dodávají zajímavost a jsou velmi měkké. V dospělosti dosahují výšky až osm stop. Okrasné sladké brambory jsou světle zbarvená liána, která přerůstá přes okraj květináče a vypadá nádherně s tmavšími rostlinami. Pro půvabný a zajímavý vzhled použijte v pozadí okrasné trávy.

Údržba balkonových rostlin

Jakmile budete mít všechny nové rostliny na balkoně rozmístěné, dodržujte rady pro údržbu uvedené na štítku rostliny, aby byly zdravé a krásné. Zahradničení v kontejnerech je stejné jako tradiční pěstování rostlin a květin, protože vyžadují vodu, půdu a slunce. Pořiďte si hadici, která se připevní ke kuchyňskému dřezu, protože díky ní bude zalévání balkonových rostlin mnohem jednodušší než tahání kbelíků s vodou ven. Rostliny v nádobách vysychají mnohem rychleji než rostliny venku v zemi. Denně kontrolujte každou rostlinu, zda nevyžaduje zálivku. Každý měsíc používejte hnojivo nebo se podívejte na etiketu, kde jsou uvedena doporučení, a dodržujte je. Plevelení nebývá u balkonových zahrádek problémem. Poslední dvě rady pro zahradničení na balkoně jsou: odstraňte všechny odumřelé nebo žloutnoucí porosty a posaďte se, odpočívejte a užívejte si zahradu.

Přidání bylinek do kontejnerové zahrádky

Zahradničení v kontejnerech na balkoně vám přinese spoustu uspokojení a radosti. Jakmile se vám to podaří, zkuste si vysadit také nějaké bylinky. Přidají vám dalšího koníčka, gurmánské vaření! Bylinky můžete využít i v léčebných a kosmetických receptech. Možnosti využití kontejnerové zahrádky jsou nekonečné. Použijte svou fantazii a bavte se.